Pers

Een middagje ijsscheppen in de nostalgische wagen van Mattie Gelati. Hoe hou je het hoofd koel, het hoorntje heel en de bosbes uit de vanille?

‘Iiiiiiiiiiiii!’ Het schrille geluid van gillende kinderstemmen weerkaatst door de straten van de Reitdiepwijk in Groningen. Vier kinderen rennen op blote voeten naar de ijswagen van Mattie Gelati. Het is dinsdagmiddag, zomer, de zon schijnt, ze mogen met blote buiken de straat op en er is nog maar één ding dat hun geluk kan vervolmaken: ijs.

http://www.dvhn.nl/plus/Schepschouder-en-een-ijspols-een-dag-mee-met-de-ijsboer-21512194.html

Home / Over SKSG / Nieuws / Mattie Gelati

Mattie Gelati

In de zomer rijdt er door Lewenborg een ijskar die overheerlijk Italiaans schepijs verkoopt. Je hoort ‘um al van verre rijden aankomen vanwege het vrolijke muziekje dat de ijskar maakt. Iedere donderdagmiddag kwam de kar weer voorbij de Vuurtoren. Tja, dan moet je er toch echt een keer een ijsje gaan kopen . . .

https://sksg.nl/over-sksg/nieuws/mattie-gelati/

LEEK – Aanstaande zaterdag 1 augustus wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Dit keer is er een leuke actie van de standhouders. Elke 50e bezoeker krijgt een heerlijk pakket met streekproducten. De inhoud van de pakketten varieert: honing van imker Kapma, scharreleieren van Pluimveebedrijf de Groot, potten zoetzuur van InmakenEnZo, een kortingsbon van de Blakervelderhoeve, groente van Mariëtte’s Groente, een plant van De Groene Gast en aardbeiensaus van Poelman zijn voorbeelden van producten die u kunt aantreffen.

Ook bij het opbouwen van de markt worden lokale partijen betrokken:

Mattie Gelati – biologisch schepijs

Gratis heerlijk streekproductenpakket voor elke 50e bezoeker!

https://beijumnieuws.blogspot.com/2009/08/matti-gelati-op-noorderzon.html

       

Share